Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mistrovství ČR 2019

Mistrovství České republiky ve Hře Plamen (starší žáci/kyně)

Klání nejlepších českých hasičských žáků a žákyň proběhlo první prázdninový víkend (29.6. – 1.7.) v krásném sportovním areálu ve Vlašimi. Skupiny fanoušků jednotlivých týmu vytvořili v hledišti pro závodníky kulisu ne nepodobnou největším a nejznámějším sportovním akcím. Horké počasí během většiny disciplín si mohli účastnici zpříjemnit osvěžením na sousední plovárně. S třídenním zápolením ve všech disciplínách Hry Plamen (ZPV, požární útok CTIF, štafeta CTIF, štafeta dvojic, štafeta 4 x 60 m, požární útok) si naši zástupci poradili se střídavými úspěchy a původní cíl skončit lépe, než loni se ne zcela vyplnil. Nakonec se podařilo uhájit alespoň 13. místo z loňského roku. Pořadí na stupních vítězů bylo: 1. Manětín (Plzeňský kraj), 2. Počepice (Středočeský kraj), 3. Bludov (Olomoucký kraj), celkem 15 zúčastněných týmů (14 krajů, Středočeský kraj dva zástupci).

Tým našich starších žáků/kyň pod vedením trenérů Václava Sazečka, Pavla Hodka a Martina Šámala tvořili: Denisa Hodková, Nikola Cinibulková, Eliška Jelínková, Zuzana Jelínková, Lucie Abertová, Zdeněk Sazeček, Jan Marek, Michal Jindrák, Daniel Hodek, Matěj Šámal, Jan Vlček, Václav Dolejší, Jakub Nosek. Nutno dodat, že část týmu tvořili i borci z blízkých, spřátelených SDH Hrobce, Lhenice a Mojžíř, kteří posílili pro mistrovství ČR naše vědomické družstvo, pod jehož vlajkou pak všichni na mistrovství společně bojovali.

mcr_vlasim.jpg

Mistrovství České republiky v požárním sportu (dorostenci)

Východočeské Svitavy se staly od 5. do 7. 7. místem konání mistrovství ČR v dorosteneckých kategoriích, kde již závodí družstva chlapců a dívek odděleně. Kromě našich dorostenců zde reprezentovalo Ústecký kraj i družstvo dorostenek z nedalekých Hrobců, takže zde mělo Podřipsko hned dva zástupce. Uhrančivá atmosféra v hledišti opět doprovázela souboje mladých hasičů na ploše stadionu.  Naše dorostenecká premiéra sice skončila trochu za očekáváním, ale 14. místo z 15 účastníků je nutno brát jako důležitou zkušenost do budoucna. Pořadí na stupních vítězů bylo: 1. Skuteč (Pardubický kraj), 2. Písková Lhota (Středočeský kraj), 3. Oznice (Zlínský kraj). Tým našich dorostenců pod vedením trenérů Václava Sazečka, Pavla Hodka a Michala Mančala tvořili: Vojta Čecho, Matěj Berky, Zdeněk Sazeček, Radek Sibera, Milan Šmejkal, Martin Opava, Václav Dolejší, Jan Hlavička. I zde je potřeba dodat, že část týmu tvořili i borci ze spřátelených SDH Křešice a Hrobce jako posila právě pro zápolení na mistrovství ČR.

mcr_svitavy_1.jpg

Skvělá reprezentace nejen SDH Vědomice, ale i obce Vědomice a celého Ústeckého kraje nezůstala bez povšimnutí a všichni členové obou týmů obdrželi pamětní medaile a diplomy SDH Vědomice. Borci byli navíc oceněni i zastupitelstvem obce Vědomice. Každý z rukou místostarostky obce paní Radky Luxové obdržel dárkový poukaz na nákup sportovního vybavení, a hlavně vstupenku do centra indoor surfcentra v Praze-Letňanech, kde si mohli užít nevšedního adrenalinového zážitku.

surfarena.jpg