Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mistrovství ČR 2022

25. září hostil krásný atletický stadion v Benešově Mistrovství ČR v běhu na 60 m překážek. Mezi nejlepšími borci jednotlivých krajů se neztratili ani naši zástupci. Především Eliška Nováková potvrdila svou skvělou výkonnost druhým místem a stala se tak vicemistryní ČR. Výsledky ostatních najdete zde

 


 

26.-28. srpna hostily Pardubice účastníky společného Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných týmů v požárním sportu. Také sem si účast vybojovaly i naše ženy, které ve složení Kateřina Malá, Lucie Abrtová, Daniela Vernerová, Simona Zatloukalová, Štěpánka Pauzová, Petra Tušínská, Nikola Kubizňáková, Barbora Marková, Nikola Cinibulková podaly solidní výkony a obsadily v celkovém hodnocení 10. místo ze 17 zúčastněných týmů (14 krajů, Středočeský kraj 2 týmy, navíc ještě tým České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty). Při své první účasti na téhle prestižní akci, tak dokázaly porazit týmy s mnohem většími zkušenostmi.

Pardubického mistrovství se zúčastnil jako člen celkově stříbrného týmu mezi (dobrovolnými) muži i náš Zdeněk Sazeček, který během roku poctivě dojížděl na tréninky s muži spřáteleného SDH Lhenice.

Dobré jméno našemu sboru dělal během prázdnin i Michal Jindrák, který se zúčastnil v dorostenecké kategorii závodů v běhu na 100m překážek (Jihočeský pohár v Č. Budějovicích), kde dokázal zvítězit. Ještě většího úspěchu však dosáhl na Mistrovství ČR ve výstupu na věž v Širokém Dole u Poličky, kde mezi nejlepšími vrstevníky z celé ČR obsadil druhé místo.

 


 

2.7. 2022 Ústí nad Labem patřilo soutěži MČR dorostenců (týmové). I na něm nechybělo naše družstvo dorostenců, kteří se vydali bojovat o co nejlepší výsledek a pokusit se vylepšit své umístění z roku 2019 a 2021, kdy obsadili ve Svitavách čtrnácté místo a v Zábřehu 6. místo. V Ústí soutěžili naši dorostenci jako domácí tým reprezentující Ústecký kraj a tak na našeho zástupce Václava Dolejšího připadla čestná povinnost přednést za všechny zúčastněné závodníky slib Fair play. Náš tým soutěžil ve složení Jan Marek, Daniel Pecháček, Zdeněk Sazeček , Václav Dolejší (tradiční výpomoc z SDH Hrobce), Dominik Petrlík s Janem Vlčkem (tradiční výpomoc z SDH Lhenice) a Daniel Urban (výpomoc z SDH Mojžíř, který nahradil těsně před mistrovstvím Matěje Šámala, jenž si zlomil ruku). Vědomické družstvo v tomto složení již soutěží delší dobu, a kluci vytvořili dobrou partu, která si závody dokáže užít. Tohle všechno dávalo naději, že by letošní mistrovství nemělo dopadnout špatně. Hoši nakonec opravdu všechna naše očekávání naplnili a skončili celkově na 6. místě, tedy stejně jako vloni. Avšak na rozdíl od loňského roku, kdy při nich stála velká dávka sportovního štěstí, letos tuhle důležitou okolnost naopak naprosto postrádali. Specielně skvělé časy ovšem neplatných pokusů při štafetě 4 x 100 m a 100 m překážek je stály ještě podstatně lepší umístění. Prostě štěstěna je vrtkavá a 6. místo je i tak velkou radostí.

Fotky ze závodů najdete zde zde

 


 

1.7.2022 se konalo v Ústí nad Labem Mistrovství České republiky dorostenek (týmové). Naše děvčata se na něj probojovala vůbec poprvé, navíc s týmem narychlo a letos prvně sestaveným. V Ústí navíc soutěžili jako domácí reprezentanti Ústeckého kraje. Lucii Abrtové byla tedy svěřena i čestná povinnost přednést za všechny zúčastněné slib Fair play soutěžení. Družstvo soutěžilo ve složení Kateřina Malá, Denisa Hodková, Petra Tušínská (posila z SDH Lhenice), Anna Abrtová, Lucie Abrtová, Barbora Marková, Kateřina Čvančarová, Nikole Kubizňáková (posila z SDH Kšice). Od děvčat se neočekával žádný fantastický výsledek, ale svým umístěním na krásném 8. místě všem vyrazili dech. Při svém prvním startu v soutěži dosáhly na výsledek, o kterém se zatím nesnilo žádnému týmu dorostenek Ústeckého kraje.

Fotky ze závodů najdete zde zde

 


 

25.6.2022 se družstvo starších žáků vydalo na Mistrovství ČR Hry Plamen do Hradce Králové. Po těsných vítězstvích v okresním a především v krajském kole této komplexní hasičské soutěže, se na mistrovství neočekával žadný extra výsledek a naše družstvo mohlo jedině překvapit. Pro naše "starší" to byla již čtvrtá účast v řadě na MČR. Tým byl stejně jako každý rok oslaben odchodem starších a zkušenějších borců do vyšších věkových kategorií, tentokrát bylo oslabení navíc hodně citelné. SDH Vědomice reprezentovali Eliška Nováková, Daniel Hodek, Melinda Javorčáková, Adam Horálek, Tomáš Marek, Denisa Hodková, Michal Jindrák, Honza Marek, Jan Šulc, Jiří Nový (výpomoc z SDH Lhenice, který nahradil těsně před mistrovstvím Matěje Šámala, jenž si zlomil ruku). Žel předpoklady se naplnily a náš tým po rozpačitých výkonech téměř ve všech disciplínách skončil až jako poslední a nedokázal tak navázat ne pěkné výsledky z předchozích let. Fotky ze závodů najdete zde zde