Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mistrovství ČR 2021

4.7. 2021 Zábřeh patřil soutěži MČR dorostenců - jednotlivců v požárním sportu. I zde jsme měli svoje zastoupení. V kategorii mladších dorostenek nás reprezentovala Denča Hodková a v kategorii středních dorostenek Lucka Abrtová. Obě děvčata se za své výsledky vůbec nemusí stydět, své disciplíny zvládla s grácií - Denisa se umístila na 10. místě a Lucka, i přes svůj ošklivý pád na stovce, obsadila 5. místo. Oběma děvčatům patří dík za reprezentaci a za odvahu. 

 


 

3.7.2021 se konalo v moravském Zábřehu Mistrovství České republiky dorostu. I na něm nechybělo naše družstvo dorostenců, kteří se vydali bojovat o co nejlepší výsledek a pokusit se vylepšit své umístění z roku 2019, kdy obsadili ve Svitavách čtrnácté místo. Kromě dvou zástupců z SDH Lhenice a jednoho zástupce z SDH Hrobce, bylo celé družstvo složeno z členů SDH Vědomice. Kluci společně trénovali a bojovali o postup na mistrovství od základních soutěží (kromě Vendy D., který je posílil až na úplný závěr), a tak mohli předvést svou sehranost. Družstvo soutěžilo ve složení Matěj Šámal, Michal Jindrák, Honza Marek, Daniel Pecháček, Zdenda Sazeček (všichni SDH Vědomice), Venda Dolejší (SDH Hrobce) a Dominik Petrlík s Honzou Vlček (oba SDH Lhenice). Od kluků se neočekával žádný fantastický výsledek, ale svým umístěním na neskutečném 6. místě všem vyrazili dech. Dosáhli tak, stejně jako družstvo starších žáků, historicky nejlepšího umístění družstva v této kategorii v Ústeckém kraji.  Fotky jsou opět na Rajčeti a povídání o závodech pod tímto odkazem. 

Fotky ze závodů najdete zde

 

 


 

26.6.2021 se družstvo starších žáků vydalo na Mistrovství ČR Hry Plamen do Jihlavy, po zasloužených vítězstvích v okresním a krajském kole této komplexní hasičské soutěže. Pro naše "starší" to byla již třetí účast v řadě na MČR, ale tentokrát na něj vyrazil tým s absolutně nejmenším věkovým průměrem ze všech zúčastněných družstev ze 14 krajů + Středočeský kraj, který jako největší kraj má dva zástupce. SDH Vědomice reprezentovali Eliška Nováková, Daniel Hodek, Melinda Javorčáková, Tomáš Marek, Denisa Hodková, Michal Jindrák, Daniel Pecháček, Honza Marek, Matěj Šámal a Anička Abrtová. I přes věkový handicap naši borci v silné konkurenci zazářili a vybojovali nejlepší umístění ze svých předchozích účastí a  obsadili skvělé 11.místo. Tím se zapsali svým způsobem do novodobé historie této soutěže v Ústeckém kraji, kdy se ani jednomu z jejich předchůdců nepodařilo dosáhnout lepšího výsledku. Povídání o soutěži je zde. Fotky jsou na Rajčeti. Fotky ze závodů najdete zde

 


 

6.6.2021 Krajské kolo dorostu v Krupce u Teplic V neděli jsme se opět vrátili do Krupky, kde se, za nádherně slunečného (a dusného) dne, konalo Krajské kolo družstev dorostenců, mužů a žen. Za náš tým do soutěže nastoupili Zdenda Sazeček, Honza Marek, Daniel Pecháček, Matěj Šámal, Míša Jindrák, dále pak Honza Vlček, Dominik Petrlík (oba z SDH Lhenice) a Tomáš Klíma, který běžně startuje za SDH Brozany. Všichni jsme pevně doufali, že se jim podaří stejný kousek jako předešlý den starším žákům a i oni dosáhnou stejně skvělého výsledku jako jejich mladší parťáci. A i dnes se Krupka blýskala zlatem postupem na Mistrovství České republiky dorostu, které se bude konat v červenci v Zábřehu na Moravě. Povídání o závodě je pod tímto odkazem. Fotky jsou na Rajčeti.