Jdi na obsah Jdi na menu
 

Novinky 2021

6. 3. 2022

Valná hromada SDH Vědomice se vzhledem epidemické situaci odkládá na příznivější období...


5.12.2021 jste se mohli potkat s některými našimi členy, kteří převlečeni za čerty, mikuláše či anděli procházeli obcí a obšťastňovali nejmenší vědomické děti v rámci Mikulášské nadílky pořádané Obcí Vědomice.


Od listopadu se tréninky hasičské mládeže konají v hale Fotbalové farmy ve starých Vědomicích (Plamínci a mladší žáci od 16:00 hod., starší žáci a dorostenci od 17:00 hod.)


14.11.2021 si naši mladí sportovci (starší žáci/kyně a dorostenci/ky), kteří nás úspěšně reprezentovali na mistrovství ČR ve Hře Plamen, užili vodních radovánek v letňanské Surf aréně. Mohli se tu vyzkoušet koordinaci a stabilitu na prkně a umělé vodní vlně nebo si jen tak zařádit v silně proudící vodě. Toto zážitkové odpoledne jim zajistila Obec Vědomice, jako poděkování za skvělou reprezentaci naší obce na  mistrovstvích republiky v Jihlavě (starší žáci/kyně) a Zábřehu (dorostenci/ky). Moc touto cestou děkujeme zastupitelstvu obce za oceněné úsilí naších sportovců a trenérů.


6. 11.2021 dopoledne pořádáme sběr starého železa v obci, výtěžek přispěje na chod oddílu mladých hasičů.


Týmové závody v září a říjnu 2021

Konec sportovní sezóny byl pro mladé hasiče, na rozdíl od loňského roku, nabitý i mnoha týmovými. Jednalo se především o branné závody (závody požárnické všestrannosti), do kterých se zapojila většina vědomické hasičské mládeže. S nejcennějšími vavříny se děti vracely jak z místních závodů v Brozanech (Odkaz zde ) a Lukavci tak z Křešic (Odkaz zde ), kde proběhl závod požárnické všestrannosti započítávaný do okresního kola Hry Plamen. Druhé kolo této nejprestižnější a nejvšestrannější soutěže proběhne na jaře a stejně jako v předešlých letech mají naši zástupci ve všech věkových kategoriích skvěle našlápnuto k obhajobě minulých celkových vítězství.

Opět po roce se také uskutečnil velice oblíbený Lhenický dvojboj (Odkaz zde ), který se koná v krásném prostředí hasičského hřiště ve Lhenicích pod Milešovkou, s výbornou organizací a lákavými cenami. Jedná se o kombinaci individuálního závodu na překážkové dráze a týmového požárního útoku, kdy do celkového hodnocení jsou započítávány kromě času z požárního útoku i časy jednotlivých členů družstva na překážkové dráze. Ve velké konkurenci obsadila družstva mladších i starších žáků druhá místa.

 


18.9.2021 se konalo poslední kolo seriálu závodů na překážkové dráze Stimax Cup 2021

Odkaz zde a  zde


9.-13.8. 2021 pořádá náš sbor poprvé příměstský tábor pojatý jako "Vzdělávací dny mladých hasičů"

Odkaz zde


7.8.2021 se Michal Jindrák zúčastnil závodu na 100m s překážkami v Kamenci u Poličky. Závod s názvem "Večerní stovky" probíhal postupně celý den systémem postupového pavouka a byl zakončen finálovým během za umělého osvětlení. Michal skončil ve své kategorii na prvním místě a patří mu poděkování za skvělou reprezentaci SDH Vědomice a velká gratulace k tomu. 

 


 

4.7. 2021 Zábřeh patřil soutěži MČR dorostenců - jednotlivců v požárním sportu. I zde jsme měli svoje zastoupení. V kategorii mladších dorostenek nás reprezentovala Denča Hodková a v kategorii středních dorostenek Lucka Abrtová. Obě děvčata se za své výsledky vůbec nemusí stydět, své disciplíny zvládla s grácií - Denisa se umístila na 10. místě a Lucka, i přes svůj ošklivý pád na stovce, obsadila 5. místo. Oběma děvčatům patří dík za reprezentaci a za odvahu. 

 


 

3.7.2021 se konalo v moravském Zábřehu Mistrovství České republiky dorostu. I na něm nechybělo naše družstvo dorostenců, kteří se vydali bojovat o co nejlepší výsledek a pokusit se vylepšit své umístění z roku 2019, kdy obsadili ve Svitavách čtrnácté místo. Kromě dvou zástupců z SDH Lhenice a jednoho zástupce z SDH Hrobce, bylo celé družstvo složeno z členů SDH Vědomice. Kluci společně trénovali a bojovali o postup na mistrovství od základních soutěží (kromě Vendy D., který je posílil až na úplný závěr), a tak mohli předvést svou sehranost. Družstvo soutěžilo ve složení Matěj Šámal, Michal Jindrák, Honza Marek, Daniel Pecháček, Zdenda Sazeček (všichni SDH Vědomice), Venda Dolejší (SDH Hrobce) a Dominik Petrlík s Honzou Vlček (oba SDH Lhenice). Od kluků se neočekával žádný fantastický výsledek, ale svým umístěním na neskutečném 6. místě všem vyrazili dech. Dosáhli tak, stejně jako družstvo starších žáků, historicky nejlepšího umístění družstva v této kategorii v Ústeckém kraji.  Fotky jsou opět na Rajčeti a povídání o závodech pod tímto odkazem. 

 


 

26.6.2021 se družstvo starších žáků vydalo na Mistrovství ČR Hry Plamen do Jihlavy, po zasloužených vítězstvích v okresním a krajském kole této komplexní hasičské soutěže. Pro naše "starší" to byla již třetí účast v řadě na MČR, ale tentokrát na něj vyrazil tým s absolutně nejmenším věkovým průměrem ze všech zúčastněných družstev ze 14 krajů + Středočeský kraj, který jako největší kraj má dva zástupce. SDH Vědomice reprezentovali Eliška Nováková, Daniel Hodek, Melinda Javorčáková, Tomáš Marek, Denisa Hodková, Michal Jindrák, Daniel Pecháček, Honza Marek, Matěj Šámal a Anička Abrtová. I přes věkový handicap naši borci v silné konkurenci zazářili a vybojovali nejlepší umístění ze svých předchozích účastí a  obsadili skvělé 11.místo. Tím se zapsali svým způsobem do novodobé historie této soutěže v Ústeckém kraji, kdy se ani jednomu z jejich předchůdců nepodařilo dosáhnout lepšího výsledku. Povídání o soutěži je zde. Fotky jsou na Rajčeti. 

 


 

6.6.2021 Krajské kolo dorostu v Krupce u Teplic V neděli jsme se opět vrátili do Krupky, kde se, za nádherně slunečného (a dusného) dne, konalo Krajské kolo družstev dorostenců, mužů a žen. Za náš tým do soutěže nastoupili Zdenda Sazeček, Honza Marek, Daniel Pecháček, Matěj Šámal, Míša Jindrák, dále pak Honza Vlček, Dominik Petrlík (oba z SDH Lhenice) a Tomáš Klíma, který běžně startuje za SDH Brozany. Všichni jsme pevně doufali, že se jim podaří stejný kousek jako předešlý den starším žákům a i oni dosáhnou stejně skvělého výsledku jako jejich mladší parťáci. A i dnes se Krupka blýskala zlatem postupem na Mistrovství České republiky dorostu, které se bude konat v červenci v Zábřehu na Moravě. Povídání o závodě je pod tímto odkazem. Fotky jsou na Rajčeti. 

 


 

5.6.2021 Krajské kolo hry Plamen v Krupce u Teplic (starší žáci + dorostenci jednotlivci) -  po týdnu od Polep se náš tým starších žáků ve složení Eliška Nováková, Melinda Javorčáková, Denča Hodková, Dáňa Hodek, Anička Abrtová, Honza Marek, Daniel Pecháček, Michal Jindrák, Matěj Šámal a Tomáš Marek pustil do zápolení o vítězství v krajském kole hry Plamen, kde by případné první místo znamenalo i postup na Mistrovství České republiky, které se letos bude konat v Jihlavě. A povedlo se! Už potřetí za sebou naše družstvo přivezlo z Krupky zlaté medaile a krásný pohár a zároveň i postup mezi 15 nejlepších týmů z celé republiky. Po obědě se pustily do zápolení o postup na MČR i naše dvě děvčata z kategorie mladšího a středního dorostu, Denča Hodková a Lucka Abrtová. Obě holky měly na programu běh na 100m s překážkami a testy hasičských vědomostí. A obě si vzaly příklad ze svých parťáků a také se prvními místy v dorostenkách probojovaly na MČR. Povídání o celém závodu je k přečtení zde. O fotky se tentokrát postarala Bára M. a jsou opět na Rajčeti.

 


 

29.5.2021 Okresní kolo Hry Plamen v Polepech (žákovské kategorie) -  v sobotu vyrazil tým mladších žáků ve složení Tereza Cinibulková, Eliška Nováková, Antonie Hyšplerová, Melinda Javorčáková, Kateřina Strachová, Daniel Hodek a Martin Sazeček společně s družstvem starších žáků v sestavě Denisa Hodková, Anna Abrtová, Michal Jindrák, Jan Marek, Matěj Šámal, Daniel Pecháček a Tomáš Marek do nedalekých Polep, aby se poprali o vítězství v okresním kole Hry Plamen. Pro starší žáky by se případné vítězství stalo vstupenkou do krajského kola a tedy možností bojovat dále o postup na Mistrovství České republiky (mladší žáci krajské kolo a MČR nemají). Obě družstva nás skvěle reprezentovala a oba týmy vyhráli. Krátká reportáž z místa konání je pod odkazem zde. Role fotografa se tentokrát ujal Zdenda S., jeho fotky jsou na Rajčeti

 


 

15.5.2021 Okresní kolo Hry Plamen  v Hrobcích (dorostenecké kategorie) - konečně jsme se dočkali a vyrazili na první závody letošní sezóny do Hrobců, a to s družstvem dorostenců a dvou děvčat, která soutěžila v individuálním závodě.  Za chlapecký tým nastoupili Zdeněk Sazeček, Michal Jindrák, Jan Marek, Daniel Pecháček, Jan Vlček, Dominik Petrlík a Tomáš Klíma. V individuálních závodech nás reprezentovala Denisa Hodková v kategorii mladší dorost a Lucie Abrtová v kategorii starší dorost. Jak kluci, tak děvčata, ve svých kategoriích vyhráli a zajistili si postup do krajského kola, kde budou kromě titulu bojovat i o postup na Mistrovství České republiky. Povídání o závodu a výsledky najdete pod tímto odkazem

 


 

Vzdělávací dny - SDH Vědomice bude pořádat o letních prázdninách formou příměstského tábora "Vzdělávací dny" pro děti a mládež (nejen hasičskou) v termínu od 9. do 13. srpna 2021. Přesnější informace získáte zde:

Vzdelavaci_dny.pdf

Prihlaska.pdf