Jdi na obsah Jdi na menu
 

Novinky 2019

30. 5. 2021

19.5. Vědomická tráva - Hned den po okresních závodech dorostu na členy našeho sboru čekal velký den, na který jsme se těšili od samého začátku sezóny. Uspořádali jsme totiž nultý ročník závodů na 60 a 100m s překážkami, kterému název „Vědomická tráva“ opravdu sedne. Povídání o závodech a výsledky jsou pod tímto odkazem. Fotky jsou na Rajčeti

 


18.5. Okresní kolo hry Plamen - 2.kolo - Vědomice -Na okresní kolo hry Plamen dorostenců naše družstvo nemuselo cestovat daleko, jelikož se toto klání konalo na našem domácím hřišti u Labe a zažilo tak vlastně svou závodní premiéru. Organizačně jsme se tento den na celé akci podíleli jen částečně, a tak jsme měli všichni čas fandit. Do závodu nastoupilo ve vědomických barvách pouze jedno družstvo dorostenců ve složení Vojta Č., Matěj B., Zdenda S., Radek S., Vašek D., Milan Š. a Honza H. Moc jsme si všichni přáli, aby se družstvo po dlouhé náročné zimní přípravě a vynaloženém úsilí kluků dorostenců, energie a nervů jejich trenérů, probojovalo do krajského kola celostátní hry Plamen. Další informace v sekci Závody 2019. Fotky jsou na Rajčeti

 


11.-12.5. Litoměřice CTIF, štafeta dvojic, útok džberovou stříkačkou a PÚ Proběhl další ročník dvoudenních závodů v Litoměřicích v technických disciplínách. Naši závodníci si tak mohli poprvé v letošním roce vyzkoušet kromě požárního útoku a štafety na 4x60m i ostatní hasičské disciplíny jako nepříliš oblíbený požární útok CTIF, požární útok džberovou stříkačkou nebo štafetu dvojic. Bohužel se tentokrát nepodařilo sestavit družstvo starších žáků, a tak se na terezínské louce předvedlo pouze jedno družstvo mladších ve složení Bára K., Denisa H., Eliška N., Melinda J., Daniel H., Martin S., Matěj Š., Michal J., Mikuláš G. a Tomáš M. Více pod odkazem Závody 2019. Fotky jsou k vidění zde. 


10.5. Zkoušky odbornosti - Na dnešním tréninku někteří jedinci skládali zkoušky odbornosti ve dvou kategoriích. Všichni zúčastnění zkoušky úspěšně složili: strojník junior: Martin Sazeček, Tea Cinibulková, Tonička Hyšplerová, preventista: Bára Marková, strojník: Honza Marek. 

 


8.5. Pohárová soutěž Ctiněves - Týden po velmi studené a deštivé sobotě ve Lhenicích hned následující sobotu čekaly naše družstva další závody, tentokrát v nedaleké Ctiněvsi. Na tyto závody se podařilo sestavit hned dvě družstva mladších žáků a jedno starších. Počasí tentokrát nebylo tak hrozivé a závodníci si mohli užívat slunečních paprsků. Tentokrát byla na programu štafeta na 4x60m a požární útok. Více v sekci Závody 2019Fotky jsou na Rajčeti. 

 


4.5. Lhenický dvojboj - Stimax Cup -1. kolo - V sobotu 4.5. nás čekalo první kolo Stimax Cupu, snad nejoblíbenějšího běhu na 60m a 100m překážek, na který se vždycky všichni moc těšíme. A to hlavně proto, že se koná v malebném prostředí Lhenic, kam se každý rok rádi vracíme. Jak celé klání probíhalo se dozvíte v sekci Závody 2019.

 


30.4. Slet čarodějnic vědomických Stalo se tak nějak tradicí, že koná-li se na konci dubna ve Vědomicích Slet čarodějnic, nesmí u toho chybět ani členové našeho sboru. Nejinak tomu bylo ani letos, kdy se v areálu u Labe sešlo nejen spousta vědomických dětí, ale také velká spousta dětí hasičských. Pro děti byla připravena spousta soutěží, které organizovaly maminky a členky vědomického Obecního úřadu, naši páni hasiči, členové jednotky, zase asistovali u zapalování hranice, pálení krásné čarodějnice a hlídání ohně, aby se nevymknul kontrole. A jako vždy se noční lety na koštěti protáhly do časných ranních hodin. Fotky jsou pod tímto odkazem

 


28.4. Pražský pohár 2019 ČP v běhu na 100m s překážkami Naši nejstarší kluci dorostenci (Matěj B., Vojta Č. a Zdenda S.), opět vyrazili na závody mimo náš „rybníček“. Tentokrát jejich cílem byla Praha a závod v rámci Českého poháru v běhu na 100m s překážkami. Den to bohužel nebyl jak malovaný, alespoň co se počasí týče, kluci bojovali nejen se soupeři, ale také s počasím, které si s nimi hrálo a kromě toho, že nebylo vůbec teplo, sem tam tartan smáčel i déšť. Ale i tak se pánové s podmínkami a závodem poprali se ctí a můžou se pyšnit velmi dobrými výkony, které je určitě posunou dál a budou pro ně motivací do dalších a dalších sportovních klání. Fotky jsou na Rajčeti

Výsledky

Zdenda Sazeček: 16. místo, Vojta Čecho 11. místo, Matěj Berky 35. místo (celkem startovalo 63 závodníků). 

 


27.4. Zatímco naši dorostenci vyrazili v sobotu do Pardubic na závody ve výstupu na věž, ostatní mladí hasiči a hasičky se sešli na tréninkovém hřišti, aby potrénovali disciplínu CTIF. Jelikož pro mnohé z dětí je nepříliš oblíbené CTIFko úplnou novinkou, dali jsme přednost pořádnému tréninku před závody v Terezíně. Všichni si ho několikrát vyzkoušeli, poznali, co tato disciplína obnáší a jaká úskalí skrývá. Jako odměna za snahu pro děti bylo na konec tréninku přichystáno opékání buřtů. Domů se všichni vraceli s pocitem dobře vykonané práce. 

 


6.4.2019 se konaly hned dva závody, kterých se naši borci účastnili. Prvním z nich bylo první jarní ZPV, které se běželo  pod romantickou zříceninou hradu Hazmburk. Těchto závodů jsme se zúčastnili již v minulém roce, a tak ti ostřílení závodníci již věděli, co je čeká, zatímco pro spoustu nováčků, mohl první závod požárnické všestrannosti být zkouškou odvahy, odhodlání a sebezapření. Naštěstí organizátoři měli domluvené krásné počasí, a tak běh v náročném, kamenitém a hodně kopcovitém terénu, nebyl nijak bezútěšný, jak by asi byl, kdyby pršelo. Závodů se zúčastnila dvě družstva Plamínků, čtyři družstva mladších žáků a jedno družstvo starších. Na stupně vítězů se probojovala dvě družstva Plamínků, "áčko" obsadilo 1. místo  a "béčko" skončilo hned v závěsu na krásném 2. místě. Ostatní výsledky jsou pod odkazem Závody 2019. Fotky jsou na Rajčeti

 

Druhým závodem, který se konal v tentýž den, byl závod dorostenců v Jablonci nad Nisou. Více pod odkazem Český halový pohár. Těchto závodů se zúčastnil Zdenda S., Matěj B. a Vojta Č. 

 


23.-24.3.2019 proběhlo druhé kolo ČHP, tentokrát v Jablonci nad Nisou. Nejlepšího výsledku dosáhla Denisa Hodková, která se umístila na 2. místě. Více o soutěži pod odkazem Český halový pohár.

 


Soutěžní sezónu roku 2019 v bězích na 60m s překážkami odstartovalo první kolo Českého halového poháru v Ostravě, které se konalo v neděli 10. března. Více informací je pod odkazem Český halový pohár.  

 


3.3.2019 se konal první halový pohár a to v Příbrami ve výstupu na věž. Za Vědomice se postavili na start tři z